Румънската военна прокуратура призова всички граждани да помогнат за изясняване

...
Румънската военна прокуратура призова всички граждани да помогнат за изясняване
Коментари Харесай

Румънската прокуратура призова гражданите да помогнат в разследването на безредиците

Румънската военна прокуратура прикани всички жители да оказват помощ за изясняване на безредиците на площад " Виктория " в Букурещ от петък вечер, когато се стигна до конфликти сред правоприлагащите органи и протестиращите против политиката на държавното управление на премиера Виорика Дънчила. Това написа швейцарският всекидневник Die Neue Zuercher Zeitung, представен от организация " Фокус ".
Военната прокуратура увери, че всички показания ще бъдат взети насериозно, а на очевидците ще бъде обезпечена отбрана. От редакцията разясняват, че след насилието, упражнено от жандармерията при разпръскването на демонстрацията от петък, наподобява, управляващите се пробват да възвърнат доверието на жителите.
Още в събота, вторият ден от новата вълна на митинги против противоречивата промяна в правосъдната система, държавно управление и силите за сигурност отхвърлиха изрично изказванията за несъразмерна приложимост на мощ от страна на силите на реда.
Данните обаче са красноречиви: над 450 потърпевши, 70 от които бяха настанени в болница за оказване на нужната здравна помощ. Съобщено бе и за ареста на 33-ма души, обвинени в съзнателно ескалиране на напрежение. Междувременно ръководещи и съпротива си размениха взаимни обвинявания в потреблението на „ провокатори “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР