Румънската министърка бе арестувана на ГКПП “Кулата” на път за

...
Румънската министърка бе арестувана на ГКПП “Кулата” на път за
Коментари Харесай

Бившата румънска министърка Елена Удря остава в ареста

Румънската министърка бе задържана на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кулата” на път за Гърция. Срещу нея се води дело в Букурещ. Удря има влезнала в действие присъда от шест години затвор за получен рушвет Тя е оповестена за интернационално търсене за арест и екстрадиция.

Удря е подала молба за политическо леговище в Гърция, тъй като се опасява, че в България и Румъния има заплаха за живота й. Вчера стана ясно, че тя е станала обект на нечовешко отношение, закани за ликвидиране и правосъден развой, целящ политическа разпра.

Според съда лицето е с влезнала в действие присъда, а осъществяването на европейската заповед за арест е изцяло законна и е издадена на 7 април тази година. Защитата изиска домакински арест с претекста, че някогашната министърка има здравословни проблеми и е предоставила контракт за наем на жилище в региона на Благоевград за период от една година.

Заседанието се организира при закрити врата по искане на юристите поради изнасянето на персонална информация по отношение на персоналния живот и здравословно положения на Елена Удря.

Днес тя не се яви в правосъдната зала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР