Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 21 нелегални

...
Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 21 нелегални
Коментари Харесай

Румънската полиция погна български тираджии, возили мигранти

Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 21 незаконни мигранти от Афганистан, Пакистан и Либия при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница, оповестява организация Аджерпрес.
На граничен пункт Нъдлак 1 е бил тестван камион, пренасящ хранителни артикули за Чехия, ръководен от български жител. В ремаркето на камиона румънските гранични служители на реда разкрили шестима мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст от 14 до 22 години. Мигрантите били с подадени молби за леговище в Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.
На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, ръководен от български жител, били открити седем мигранти от Афганистан: един възрастен на 21 години и шестима малолетни, на възраст от 15 до 17 години, също с подадени молби за леговище в Румъния. Камионът превозвал железни тръби за Германия.
Днес сутринта в региона на Нъдлак, на към 100 метра от границата с Унгария, румънската гранична полиция заловила в полето двама либийци, на възраст 17 и 22 години. Те възнамерявали да прекосят незаконно границата пешком.
На пункта Нъдлак 2 в камион, ръководен от румънски жител, били открити шестима мигранти от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, също с подадени молби за леговище в Румъния. Камионът превозвал авточасти за Унгария.
Във всички случаи, за които оповестява румънската гранична полиция, мигрантите са застрашени от наказателни каузи за опит за незаконно прекосяване на държавна граница, а водачите могат да упрекнати за трафик на мигранти, показва Аджерпрес.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР