Румънската гранична полиция обясни днес как е успял да избяга

...
Румънската гранична полиция обясни днес как е успял да избяга
Коментари Харесай

Осъдиха румънски кмет за корупция, той избяга с такси зад граница

Румънската гранична полиция изясни през днешния ден по какъв начин е съумял да избяга от страната кметът на северния град Бая Маре Каталин Керекеш, който през вчерашния ден беше наказан дефинитивно от Апелативния съд на Клуж на пет години затвор за взимане на подкупи, оповестява телевизия Диджи 24.

След произнасянето на присъдата той беше разгласен за търсене, защото беше открит нито в дома си, нито в кметството. 

След инспекция на редица гранични пунктове служителите на реда са открили, че Керекеш е напуснал Румъния през граничния пункт Петя на границата с Унгария. Мъжът е минал граничния пункт с такси и е употребявал документ за идентичност на собствен родственик, живеещ в чужбина. 

На конференция тази заран основният контрольор на Гранична полиция Виктор-Щефан Ивашку посочи, че наказаният кмет е минал румънско-унгарската граница през вчерашния ден сутринта с такси, в което седял на предната седалка. 

Той е показал автентичен документ за идентичност, принадлежащ на негов родственик, с който си наподобяват. Мъжът, чийто документ е бил употребен, живее в друга страна в Европа, посочи началникът на Гранична полиция.

Ивашку добави, че е почнало следствие за дисциплинарно нарушаване против граничния служител на реда, който е ревизирал автомобила и му е разрешил да напусне страната. 

Каталин Керекеш беше изпратен на съд от Националната дирекция за битка с корупцията (DNA) на 20 май 2016 година за взимане на подкупи в продължителна форма. Вчера Апелативният съд в Клуж отхвърли обжалването му и удостовери присъдата от пет години затвор, произнесена през февруари 2022 година от съда в Клуж. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР