Румъния въвежда от понеделник комендантски час в цялата страна и

...
Румъния въвежда от понеделник комендантски час в цялата страна и
Коментари Харесай

Румъния с вечерен час. Затварят училищата за месец |

Румъния вкарва от понеделник комендантски час в цялата страна и ще затвори всички учебни заведения за месец, разгласи държавното управление след удвояване на дневния брой на инфектираните с COVID-19 за две седмици, съобщи Ройтерс.

В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 9714 инфекции, като към 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, в сравнение с преди месец.

Коронавирусът погуби над 7500 души от началото на пандемията в края на февруари в 20-милионната страна.

„ Трябва да сме реалисти. Все по-строги ограничения са нужни, с цел да бъде овладяно разширението на пандемията “, сподели президентът Клаус Йоханис на съвещание на държавното управление късно в четвъртък. Той обаче акцентира, че индустрията би трябвало да продължи работа.

От понеделник всички магазини ще затварят в 21 ч., хората не би трябвало да напущат домовете си от 23 ч. до 5 ч. сутринта, гласи заповед на управляващите.

Съгласно заповедта маски навън стават наложителни на цялата територия на Румъния, в която за 6 декември са планувани парламентарни избори.

Затварят се всички пазари на закрито за селскостопански артикули, а тези навън може да работят при съблюдаване на нормите за здравна отбрана.

Забраняват се всички празненства навън и закрито, а на частни събития и религиозни служби във връзка венчавка, кръщене или заравяне се позволяват най-много осем души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР