Румъния ще закупи бойни самолети F-35, произведени в САЩ. Това

...
Румъния ще закупи бойни самолети F-35, произведени в САЩ. Това
Коментари Харесай

Румъния купува изтребители F-35

Румъния ще закупи бойни самолети F-35, създадени в Съединени американски щати. Това реши Върховният съвет за национална защита, който заседава през днешния ден.

Членовете му утвърдиха по този начин наречената Концепция за реализиране на оперативна дарба на противовъздушната защита с многоцелеви самолети от пето потомство, оповестиха от президентската администрация.

“Процесът на рационализация на военновъздушните сили ще продължи със закупуването на самолети от последно потомство F-35. Те са оборудвани с необятен набор от усъвършенствани датчици, имат способността да обменят криптирана информация в действително време, както с въздушни платформи, по този начин и с наземни отбранителни системи, имат способността да ръководят оперативната картина на бойното поле, разрешават реализиране и поддържане на предимство във въздуха, наложително изискване за обезпечаване на суверенитет в националното въздушно пространство и при нужда за неговата защита ”, се показва в прессъобщение на администрацията на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР