Румъния ще произвежда повече газ, отколкото потребява и затова планира

...
Румъния ще произвежда повече газ, отколкото потребява и затова планира
Коментари Харесай

Румъния увеличава добива на газ, ще снабдява България, Гърция, Унгария и Молдова

Румъния ще създава повече газ, в сравнение с използва и по тази причина възнамерява експорт на румънски газ към страни, които най-вече се нуждаят от него, съобщи румънският министър на енергетиката Вирджил Попеску след съвещание на държавното управление в сряда, оповестява в. „ Адевърул “.

На въпрос за кои страни ще е предопределен износът министърът уточни България, Гърция, Унгария, само че най-вече Молдова. 

" Инвестициите са ключът към енергийната самостоятелност и сигурност на Румъния “, съобщи министърът и напомни за утвърдено при започване на април решение за разпределяне на 1,4 милиарда евро за вложения в бранша от Фонда за рационализация.

Неотдавна Вирджил Попеску съобщи, че договорката на стойност над 1 милиард $, посредством която Ромгаз купи каузи на Ексон в находището Нептун дийп, дава на Румъния опция да се трансформира в районен снабдител на енергийна сигурност, написа Българска телеграфна агенция

Министърът счита, че общото количество газ от периметъра Нептун дийп надвишава 100 милиарда кубични метра.

" На процедура румънската страна, посредством Ромгаз, става част от този консорциум дружно с  OMV-Petrom за рандеман на газ от дълбокия периметър - най-големия периметър, открит до момента. Там можем да приказваме за най-малко 100 милиарда кубически метра, приказваме за количество газ, което на процедура удвоява производството на Румъния, което в действителност покрива потреблението и дава опция на Румъния да се трансформира в районен снабдител на енергийна сигурност ", сподели министърът.

Според Вирджил Попеску от Черно море могат да бъдат добити до 200 милиарда кубически метра природен газ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР