Румъния ще оспори ветото на Австрия в Съда на Европейския

...
Румъния ще оспори ветото на Австрия в Съда на Европейския
Коментари Харесай

Скандалът за Шенген трещи! Нова атака от Румъния

Румъния ще оспори ветото на Австрия в Съда на Европейския съюз по отношение на присъединението на страната към Шенгенското пространство и ще изиска от европейските институции - Европейския парламент, Европейския Съвет и Европейската комисия – да бъдат на страната на Румъния във всеки правосъден спор. Това съобщи румънският министър председател Марчел Чолаку.

“Всички тези европейски институции поддържаха и дадоха единодушието си Румъния да се причисли към Шенгенското пространство. Да Ви видя тогава, господин канцлер (Карл Нехамер). Разбрах, че харесвате бокса – дано да видя по какъв начин ще реагирате тогава, когато всички европейски институции се причислят към Румъния в тази офанзива в Съда на Европейски Съюз “, съобщи министър-председателят в изявление за Диджи24, съобщи Българска телеграфна агенция.
-->
Премиерът акцентира, че държавното управление във Виена  е злоупотребила с правото си на несъгласие и че Румъния 10 години чака да влезе в Шенген.

Чолаку е разискал тематиката и с президента на страната си Клаус Йоханис.

„ Гледали ли сте в миналото филм единствено с положителни или с неприятни служители на реда? Винаги има положително и неприятно ченге, постоянно има черно и бяло. Водя разговор с президента на Румъния изключително когато става дума за външна и отбранителна политика - президентът на Румъния е висш главнокомандващ на армията - наложително е този разговор да бъде институционален, без значение дали се обичаме или не “, сподели министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР