Румъния ще изясни в двустранен формат с Нидерландия различните аспекти,

...
Румъния ще изясни в двустранен формат с Нидерландия различните аспекти,
Коментари Харесай

Румъния ще изясни двустранно с Нидерландия приемането си в Шенген

Румъния ще обясни в двустранен формат с Нидерландия другите аспекти, които са нужни, с цел да убеди ръководещите страната, че в действителност е изпълнила изискванията за приемане в Шенген, съобщи румънският министър-председател Николае Чука.

„ Румъния ще обясни двустранно с Нидерландия аспектите, които са нужни, с цел да може да ги убеди, че в действителност извършва изискванията за приемане в Шенгенското пространство “, съобщи министър председателят.

Той добави, че е разискал присъединението на Румъния към Шенген на срещи с европейски публични лица в Брюксел.

" Обсъдихме тематиката за Шенген, която сега се проучва на равнище профилирани комисии. Възползвахме се от констатациите на комисията за инспекция, която извърши активността си от 10 до 12 октомври, констатации, които бяха позитивни “, съобщи Чука при започване на държавно съвещания, представен от Аджерпрес.

Чука добави, че Румъния ще продължи да демонстрира „ същата неприкритост “ и ще продължава да поддържа отворен разговор на равнище експерти и управление на съответните министерства.

Румънският министър-председател съобщи, че цели да се слагат на масата транспарантно всички данни, които са нужни за премахването на всяко подозрение по отношение на изпълнените условия от страна на Румъния.

По-рано през този месец нидерландският парламент одобри резолюция, в която се споделя, че Нидерландия не би трябвало да гласоподава за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство.

Европейският парламент, въпреки това, одобри с огромно болшинство предложение за резолюция, с която приканва държавите-членки да разрешат на Румъния и България да се причислят към Шенгенското пространство за свободно пътешестване без закъснение. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР