Румъния предостави безвъзмездна хуманитарна помощ за йорданска полева болница в

...
Румъния предостави безвъзмездна хуманитарна помощ за йорданска полева болница в
Коментари Харесай

Румъния изпрати хуманитарна помощ за йорданска полева болница в ивицата Газа

Румъния даде безплатна филантропична помощ за йорданска полева болница в линията Газа, съобщи организация Аджерпрес.

Националният комитет за изключителни обстановки е одобрил решение за разпределяне на филантропична помощ, състояща се от здравно съоръжение и материали, нужни за здравната активност на йорданската полева болница в линията Газа, показва организацията.

Медицинското съоръжение и материали са от запасите на Генералния инспекторат за изключителни обстановки. Стоките са били превозени по въздух със съдействието на Министерството на националната защита. Помощта се състои от инжектомати, пулсоксиметри и спринцовки на обща стойност 357 000 леи (около 140 000 лева.).

" С оглед на обстановката със сигурността в Близкия изток, която породи и филантропична рецесия в линията Газа, румънската страна, посредством румънското държавно управление, Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи, предприе ограничения за непрестанен мониторинг, с цел да даде поддръжка на засегнатото цивилно население “, се показва в прессъобщение на Департамента за изключителни обстановки. 

Израел предприе атака в линията Газа, откакто палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “ извърши нахлуване в Южен Израел на 7 октомври 2023 година При офанзивата бяха убити повече от 1200 души, а 250 бяха взети за заложници. Израел се зарече да унищожи „ Хамас “. По последни данни на следените от " Хамас " здравни управляващи в Газа от началото на израелската атака са убити над 31 000 души и са ранени над 73 000.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР