Румъния поиска от руското посолство в Букурещ да намали с

...
Румъния поиска от руското посолство в Букурещ да намали с
Коментари Харесай

Румъния поиска от руското посолство в Букурещ да съкрати персонала си

Румъния изиска от съветското посолство в Букурещ да понижи с 40 души ефикасния си личен състав, се показва в прессъобщение на румънското министерство на външните работи. Мярката би трябвало да бъде приложена в период от 30 дни, оповестява „ Румъния Джърнал “.

Според решението на румънските управляващи Руската федерация би трябвало да понижи броя на длъжностите в Румъния с 51 длъжности - т.е. с 21 длъжности за дипломати и с 30 длъжности за техническо-административен личен състав, надлежно да понижи действително работещия личен състав в страната с 40 души - т.е. с 11 дипломатически длъжности и 29 души, принадлежащи към техническо-административния личен състав (разликата сред броя на длъжностите и броя на действително работещите на поста се изяснява с обстоятелството, че сега не всички длъжности от схемата на съветския личен състав в Румъния са заети), се показва в прессъобщение на Министерството на външните работи.

Според цитирания източник мярката е призната в сходство с наредбите на член 11, алинея 1 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 18 април 1961 година, която гласи, че " при липса на категорично съглашение за задачата, приемащата страна може да изиска тази мощ да бъде поддържана в рамките на това, което тя счита за рационално и обикновено, като се имат поради събитията и изискванията, съществуващи в страната, и потребностите на въпросната задача ".

Посланикът на Руската федерация в Букурещ Владимир Кузмин беше осведомен за това решение по време на среща с държавния секретар по стратегическите въпроси. Изборът на длъжностите, които ще бъдат съкратени, и на хората, които ще би трябвало да изоставен Румъния, на този стадий ще принадлежи на Руската федерация.

Ако този период не бъде спазен, румънското Министерство на външните работи ще предприеме ограничения за осъществяване на решението посредством лишаване на акредитацията на някои членове на дипломатическия и административно-техническия личен състав на Руската федерация в Румъния, с цел да се подсигурява спазването на тавана, избран за ограничение на съветския личен състав в страната.

В отговор съветското Министерство на външните работи съобщи, че " ще отговори по съответния метод ". Отговорът беше изработен в изказване за пресата, представено от АПА, пресслужбата на азербайджанската осведомителна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР