Румъния отпуска държавна помощ за собствениците на коли, произведени преди

...
Румъния отпуска държавна помощ за собствениците на коли, произведени преди
Коментари Харесай

Румъния дава държавна помощ на собственици на стари коли, за да ги бракуват

Румъния отпуска държавна помощ за притежателите на коли, създадени преди 15 години или повече, с цел да ги бракуват.

Северната ни съседка започва програмата, наречена “Rabla Local ” (буквално преведено “местна таратайка ”). Собствениците, които се откажат от коли, по-стари от 15 години, ще получат 3000 леи (1200 лева.) в подмяна, без да са задължени да купуват нова кола.

80 % от парите идват от Фонда за околната среда, а 20% от локалния бюджет, оповестява Българска телеграфна агенция. Колата, която ще бъде бракувана, би трябвало да е записана в данъчните регистри на кметството, да е на повече от 15 години, да има стандарт за замърсяване Евро 3 или по-стар и да има главните съставни елементи, като мотор, трансмисия и ходова част.

Шейсет и два % от румънците имат най-малко една кола в семейството си, 45 на 100 имат автомобил на повече от 11 години. Три четвърти са си закупили колата втора ръка. Това демонстрират данните от изследване на Румънския институт за оценка и тактика (IRES).

Повече от половината (54%) от интервюираните имат коли, които употребяват дизелово гориво, 36% са на бензин. Два % споделят, че имат хибридна кола и единствено един % употребяват електрическа.

Над една трета (37%) възнамеряват да закупят електрическо транспортно средство, само че главната спънка за сходна стъпка е високата цена. Повече от половината (51%) споделят, че не могат да си го разрешат. Един на всеки 10 респонденти показва неналичието на инфраструктура за зареждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР