Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и

...
Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и
Коментари Харесай

Румъния обмисля премахване на ограниченията срещу COVID-19

Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и наложителните маски, в случай че процентът на инфектираните с Коронавирус спадне бързо, съобщи министърът на опазването на здравето Александру Рафила.
Националният коефициент на заболеваемост е към 20, защото междинният брой на записаните случаи е над 20000 дневно, само че управляващите настояват, че той е с низходяща наклонност.
"Последното ограничаване, което следва да бъде отстранено, е обвързвано с носенето на маска на закрито. Освен това евентуално ще можем да се върнем към естествения живот и се надявам, че ще можем да отхвърлим положението на паника, което продължава към този момент съвсем две години ", добави Рафила.
Министърът акцентира, че рестриктивните мерки би трябвало да се отстраняват последователно, защото хората към момента би трябвало да схващат, че носят отговорност за отбраната на другите.
"Не можем да изключим други разновидности на вируса, само че тези нови разновидности биха могли да обиден единствено най-уязвимите или някои характерни групи от популацията. Надявам се, че това е последната пандемична вълна, която поражда огромни проблеми ", сподели още румънският здравен министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР