Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и

...
Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и
Коментари Харесай

Румъния разхлабва мерките

Румъния може скоро да се откаже от зелените пропуски и наложителните маски, в случай че процентът на инфектираните с COVID-19 спадне бързо, разгласи румънският министър на опазването на здравето.

В момента междинният брой на записаните нови случаи е над 20 000 дневно, само че данните демонстрират, че заболеваемостта е с низходяща наклонност.

" Последното ограничаване, което следва да бъде отстранено, е обвързвано с носенето на маска на закрито ", изяснява министър Александру Рафила. " Освен това евентуално ще можем да се върнем към естествения живот и се надявам, че ще можем да отхвърлим положението на паника, което продължава към този момент съвсем две години. "

Според министъра рестриктивните мерки би трябвало да се отстраняват последователно, тъй че хората да не не помнят, че носят отговорност за отбраната на другите.

" Не можем да изключим други разновидности на ковид, само че те биха могли да обиден единствено най-уязвимите или някои характерни групи от популацията ", сподели Рафила. " Надявам се, че това е последната пандемична вълна, която поражда огромни проблеми ".
ТЕМА преди 33 минути 670 преди 1 час 1827 преди 1 час 1252
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР