Румъния и България имат минимални шансове да се присъединят и

...
Румъния и България имат минимални шансове да се присъединят и
Коментари Харесай

В Шенген само след разрешение на Виена

Румъния и България имат минимални шансове да се причислят и по суша към Шенген през идващите месеци, даже до края на годината. Това удостовери румънският  еврокомисар по превоза Адина Вълеан в изявление за локалната телевизия Prima Tv.
Вълеан призна, че Европейски Съюз не може да окаже напън върху Австрия да се откаже от ветото си против двете страни. Канцлерът Карл Нехамер не беше уверен даже на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ да анулира ветото против присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. С други думи, Румъния и България влизат в Шенген и със сухопътните си граници, едвам когато Австрия позволи.
" Цялата тази тематика е от индивидуален темперамент и когато се занимаваме със субективни неща е мъчно да сме справедливи или да даваме справедливи прогнози. Затова ми е мъчно да кажа, че нещо може да се случи преди края на годината ", добави Адина Вълеан.
А в особено изявление за предаването " Инсайдър Политик " тя разяснява следното: " Доколкото знам, Австрия в последна сметка, без значение от държавните управления, е доста сложна страна. Като цяло от дебелоглав тя основава всевъзможни проблеми на съседите си или на други европейски страни, с цел да реализира лично преимущество. Така че това е националната политика на Австрия ".
Румънският еврокомисар приказва и за друга заплаха от още по-голямо закъснение за приемането на двете страни в Шенген. Фактът е, че крайнодясната партия на Австрия пораства в анкетите, а тя е изрично срещу още мигранти.
" Екстремистката националистическа партия също се разраства в Австрия, тъй че не можем да знаем дали ще бъде по-добре или по-зле. Не мога да посоча дата. Мисля, че в действителност никой не знае (датата на приемането на Румъния и България в Шенген и по суша). Може би единствено Австрия, може би единствено министърът на вътрешните работи на Австрия, който може да оцелее политически в разнообразни комбинации. Вярвам, че би трябвало да запазим тематиката в дневния ред на всяка полемика, би трябвало непрекъснато да поддържаме натиска и решимостта на тези, които приказват за и ни поддържат в това начинание ", акцентира Адина Вълеан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР