Румъния е на крачка от грипна епидемия, съобщава телевизия Диджи24.

...
Румъния е на крачка от грипна епидемия, съобщава телевизия Диджи24.
Коментари Харесай

Румъния е пред грипна епидемия! Идва ли към нас?

Румъния е на крачка от грипна зараза, оповестява телевизия Диджи24. Високите температури в страната от последните дни благоприятстват интензивността на вирусите, означават от медията в северната ни съседка, написа dariknews.bg.

От три седмици оттатък Дунава се следи обезпокоителен растеж на респираторните инфекции. За последните седем дни са доказани 2700 случая на грип в Румъния. Спешните кабинети на лечебните заведения са все по-пълни с пациенти, а 10 % от идващите там са приети в болница.

„ В нашата болница детското поделение е цялостно, следи се нарастване на респираторните инфекции, грипния вирус и броя на възрастните с грип в тежки форми, както и броя на тези с COVID-19 “, осведоми Симин Флореску, шеф на Клиничната болница за инфекциозни и тропически заболявания „ Виктор Бабеш “. Той оповестява, че COVID-19 отделението е цялостно, а броят на заболелите от грип усложнява в допълнение ситуацията.

През последната седмица има над 140 хиляди респираторни инфекции, най-вече за последните 7 сезона. „ Когато имаме внезапни промени в температурата, тялото се приспособява доста по-трудно и това явно е фактор за грип и повече затруднения при боледуването му “, изяснява Адриан Маринеску, шеф на Института за инфекциозни заболявания " Матей Балш " в Букурещ.

Не единствено лечебните заведения са цялостни с пациенти с респираторни инфекции. Кабинетите на персоналните лекари също са претъпкани. Медиците поучават хората да се имунизират против грип, само че ваксини сега се намират мъчно.

„ Не съумях да се имунизирам, защото съм бременна, само че желая противогрипна ваксина за другите членове на фамилията. Не можах да намеря при персоналния доктор, нека в аптеката да има “, споделя пациентката Михаела, представена от Диджи24.

До момента в Румъния са ваксинирани 1,4 милиона души от рискови категории.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР