Руините погълнаха гимназиален волейболен отбор от Северен Кипър, пристигнал в

...
Руините погълнаха гимназиален волейболен отбор от Северен Кипър, пристигнал в
Коментари Харесай

Земетресението погреба цял гимназиален волейболен отбор от Северен Кипър

Руините погълнаха гимназиален волейболен тим от Северен Кипър, дошъл в страната за шампионат в град Адъяман, който е измежду най-засегнатите от земетресенията.

Около 30 деца от крайбрежния Фамагуста са безследно изчезнали - родителите им нямат контакт с тях от понеделник и се опасяват от най-лошото, съобщи БТВ.

" Нямаме вести. Когото и да питаме, споделя, че не ги е виждал. Отседнаха в 8-етажен хотел, който се е сринал до основи ", показа обезверена майка на едно от децата.

Междувременно кипърските управляващи оповестиха за открити двама починали треньори, както и две деца. Според локалните медии, четирима от групата са оживели, написа Би Би Си.

Надеждите измежду разрушенията да има още понижават с всеки минал час. Жертвите на трусовете - най-силните в Турция от век насам, са към този момент повече от 17 000. Спасителните акции не престават, само че са затруднени от неприятните метеорологични условия в южната ни съседка.

Турският президент Реджеп Ердоган даде обещание акциите да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ". Междувременно рецензиите към реакцията на локалните управляващи порастват. Стотици хора остават в неопределеност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР