Рудолф Джулиани Новият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Рудолф Джулиани Новият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп възстановил 130 000 долара на адвокат заради плащане на порнозвезда


Рудолф Джулиани

Новият юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Рудолф Джулиани (бившият кмет на Ню Йорк) съобщи, че президентът е възстановил на персоналния си юрист Майкъл Коен 130 000 $ поради заплащане към порнозвездата Сторми Даниълс. Това влиза в непосредствено несъгласие с предходно изявление на президента, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп беше декларирал пред кореспонденти, че не знае за заплащането, както и че не му е известно от кое място Коен е взел парите.

Джулиани направи разкритието в предаване на телевизионния канал " Фокс нюз ". Той съобщи, че парите са били ориентирани " посредством правната адвокатска фирма и президентът ги е възстановил ".

На въпрос дали президентът е знаел за съглашението Джулиани отговори: " Доколкото знам, не е бил осведомен с конкретика. Но е знаел за цялостното съглашение, че Майкъл ще се погрижи за неща като тези, както аз се грижа за сходни неща за своите клиенти. Не ги натоварвам с всяко едно нещо, което се появява. Това са заети хора ".

Преди няколко седмици Тръмп съобщи пред кореспонденти, че не знае за заплащането на 130 000 $ на Даниълс по силата на съглашение за конфиденциалност, подписано от нея преди президентските избори през 2016 година

На въпрос преди време дали знае за заплащането Тръмп отговори изрично: " Не ". Той сподели и че не знае за какво Коен е направил заплащането, нито от кое място е взел парите.

Белият дом към този момент не е дал отговор на питане за коментар.

Джулиани, който предишния месец се причисли към правния екип на Тръмп, съобщи, че президентът е възстановявал средствата на Коен в продължение на няколко месеца. С това загатва, че заплащанията са траяли най-малко за интервала на прехода в президентската власт, в случай че не и след началото на неговото ръководство като президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Джулиани добави, че " заплащането ще се окаже напълно изрядно от правна позиция ", тъй като " това не са пари, предопределени за предизборна акция ".

Даниълс твърди, че през 2006 година е имала полов контакт с Тръмп и че й е било платено да си мълчи в границите на съглашение за конфиденциалност, което в този момент тя се пробва да анулира. Тя заведе и иск за клюка против президента, който отхвърля да е имал полов контакт с нея.

Адвокатът на Даниълс Майкъл Авенати окачестви изказването на Джулиани като " потресаващо разобличаване ".

" Господин Тръмп явно е взел участие в закононарушение и за държанието му, лъжите и заблуждаването от него на американския народ би трябвало да има последици ", сподели той,

Плащането на Коен към обвинителката на Тръмп в седмиците директно преди президентските избори може да мине и за нелегално, само че не и в случай че той е работил по предписание на президента и с негови персонални средства.

Джулиани направи изявлението си в предаването на " Фокс " " Ханити " с водещ Шон Ханити, който е обвързван със случая по собствен метод. Наскоро беше обявено, че Ханити също е един от клиентите на Коен. Водещият съобщи, че взаимоотношенията му с юриста са свързани с консултантска активност по имуществени въпроси, както и че не е било нужно да ги афишира обществено.

Джулиани направи разкритието в миг, когато Коен е подложен под засилен напън от закона. Срещу него се води следствие в Ню Йорк, а преди няколко седмици сътрудници на ФБР обискираха дома му. Федералните търсеха документи, свързани със съглашението за конфиденциалност.

Гледането на желае на Даниълс за съглашението беше забавено, тъй като съдът се базира на вървящото престъпно следствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР