РС Македония трябва да се споразумее с България, ако иска

...
РС Македония трябва да се споразумее с България, ако иска
Коментари Харесай

Оливер Вархели: Скопие да се споразумее със София, ако иска преговори за ЕС

РС Македония би трябвало да се споразумее с България, в случай че желае да стартира договаряния за участие в Европейския съюз. Това съобщи еврокомисарят по съседство и политиката на разширение Оливер Вархели.

„ Все още следва доста работа “, сподели той. „ Не сме там, където би трябвало да бъдем. Трябва всички страни-членки да са съгласни със започване на договаряния с двете страни (РС Македония и Албания). Това значи, че би трябвало да намерим решение в тази ситуация със Северна Македония “, съобщи Вархели.

В изявлението си Вархели загатна, че, в случай че не бъде реализирано съглашение сред Скопие и София, не е изключено районен съд Македония и Албания да бъдат разграничени по пътя им към Европейски Съюз.

„ Имахме доста значим диалог с премиера Зоран Заев и се съгласихме, че би трябвало да се реализира прогрес от страна на двете страни “, сподели Вархели.

Според еврокомисаря това, върху което Европейската комисия работи сега, е да върне живота към естественото.

„ В случая това значи да се реализира съглашение сред България и Северна Македония, с цел да можем да проведем първата междуправителствена конференция с двете страни. Това е върху, което работим сега “, заключи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР