Рриемът на книги за участие в престижния национален литературен конкурс

...
Рриемът на книги за участие в престижния национален литературен конкурс
Коментари Харесай

82 автори в конкурса „Христо Фотев“

Рриемът на книги за присъединяване в влиятелния народен книжовен конкурс „ Христо Фотев “ към този момент завърши. Творбите са към 100, сътворени от 82 създатели. Числата се разминават, защото някои поети са издали повече от една книга през последните 2 години и регламентът им разрешава да аплайват с всяка от тях.

Премия от 4000 лв. е приготвена за спечелилия в състезанието „ Христо Фотев “. Това е един от най-високите финансови тласъци за литературните създатели у нас. Той подхожда на високия сан на състезанието, носещ името на знаковия български стихотворец – бургаският Христо Фотев.

Освен спечелилия, още двама създатели, определени от журито, ще получат финансови награди. И двете ще са от по 1000 лв..

Конкурсът се провежда от Община Бургас, Министерството на културата, Сдружение „ Бургаска писателска общественост “, Съюза на българските писатели и Сдружението на български писатели. Той се организира под патронажа на кмета Димитър Николов. Носителят на Националната премия „ Христо Фотев “ се дефинира от седемчленно жури. Той получава парична награда, диплом от Община Бургас и пластика „ Златно перо “ от Съюза на българските писатели. Наградите се връчват на рождения ден на Христо Фотев – 25 март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР