Розови масиви и овощни градини в селата на Сопот и

...
Розови масиви и овощни градини в селата на Сопот и
Коментари Харесай

Градушка съсипа 70% от насажденията в Сопот и Карлово


Розови масиви и овощни градини в селата на Сопот и Карлово са съвсем изцяло унищожени от градушките, паднали в последните два дни. По предварителни калкулации близо 70 % от продукцията е унищожена от стихията.Потърпевшите фермери описаха пред Нова тв, че в региона не е била изстреляна нито една противоградова ракета, с цел да бъда избавена продукцията им. Оказа се, че продукцията им не е застрахована.

Големи са провалите. Розовите ни масиви, които са в плододаване, са съвсем изцяло унищожени. Загубите ни са за хиляди левове”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” кметът на село Певците Богдан Богданов.

Собственици на масиви с розови насаждения се оплакаха, че продукцията им не е застрахована, защото годината е слаба и никой от производителите в региона не е застрахован. Хората настояват, че макар седемте ракетни площадки за отбрана от градушки – ракети не са изстрелвани.

„ Много мощен облак се разви над землищата западно от Сопот. Над региона не еизстрелвана и няма по какъв начин да бъде изстрелвана ракета против градушка. Това е далечен регион, който не попада под нашата отбрана още със самото основаване на ракетните площадки. Няма по какъв начин ракетата да донесе реагента над тях – те са отвън нашия обсег”, изясни от своя страна шефът на РД " Борба с градушките " Димчо Михалев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР