Розови домати по левче за килограм, чушки за пълнене по

...
Розови домати по левче за килограм, чушки за пълнене по
Коментари Харесай

Най-евтиният пазар в Пловдив ще ви смае с цените си! Търговците обясниха всичко!

Розови домати по левче за кг, чушки за пълнене по 2 лв., връзка магданоз по 20 стотинки, толкоз върви и броя банан. Това са сега цените на плодовете и зеленчуците в " Столипиново ". На всяка крачка търговци са разпънали щандове и оферират евтина стока. По улиците кипи същински вземане-даване. Народът купува, в това число и хора от други пловдивски квартали.

" Вашите непрестанно идват да купуват от нас. Не зная за какво по пазарите ви стоката е три пъти по-скъпа от нашата. Зареждаме от едно и също място, а разликата е огромна ", разяснява Айше Мехмедова, чиято сергия е на ул. " Батак " - в сърцето на гетото. Жената изяснява, че вземала магданоза от борсата по 10 ст. връзката. " Продавам я за 20 ст., а при вас върви 40 ст. Е, то бива, бива облага, но чак толкоз ", възмущава се тя на българските търговци.

Справка по пазари и магазинчета навътре в Пловдив демонстрира, че естествени домати за салата костват 3 лв.. Чушките за пълнене удрят 3,50, патладжанът е 2,80. " Скъпо е, само че нямаме избор ", споделя Марина Василева, до момента в който цялостни торбите край спонтанното пазарче на ул. " Солунска " в регион " Западен ", написа " 24 часа ". Заради високите надценки основният инженер на регион " Източен " предпочитал да пазари плодове и зеленчуци от " Столипиново ".

" И на мен ми прави усещане разликата в цените. Явно продавачите в етническия квартал имат усет към търговията. Залагат на ниски цени и по-голям оборот, а оттова и печелят ", разяснява кметът на региона Чунчуков. Според него столипиновските търговци ползвали политиката на огромните вериги - по-ниски цени, повече продадена стока. " Просто надценките им са естествени, това е ", добави Чунчуков. Други пък считат, че мургавите търговци оферират краден зеленчук. Затова бил толкоз на ниска цена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР