Розов диамант беше продаден за рекордните 57,7 млн. щатски долара

...
Розов диамант беше продаден за рекордните 57,7 млн. щатски долара
Коментари Харесай

Розов диамант беше продаден за рекордните 57,7 млн. щатски долара в Хонконг

Розов елмаз беше продаден за рекордните 57,7 млн. щатски $ в Хонконг, съобщи АП. Това е най-високата цена, достигана за карат при продажба на елмаз на търг.

Камъкът „ Уилямсън Розова звезда “ с тегло 11,15 карата беше продаден от аукционната къща „ Сотбис “ в Хонконг. Доближавайки се до 5,2 млн. щатски $ за карат, той надмина предходния връх от 4 млн. $ на карат за наследник елмаз, продаден през 2015 година

Купувачът е частен колекционер от Съединени американски щати, разгласи „ Сотбис “.

„ Уилямсън Розова звезда “ носи името на два именити розови диаманта. Първият е 23,40-каратов „ Уилямсън “ розов елмаз, който е брачен подарък на починалата Елизабет Втора през 1947 година Вторият е 59,60-каратов „ Розова звезда “, който е продаден за рекордните 71,2 млн. щатски $ на търг през 2017 година

„ Уилямсън Розова звезда “ е вторият максимален елмаз, продаван на аукцион. И той, сходно на диаманта на кралица Елизабет Втора, е от мината „ Уилямсън “ в Танзания. Мината е известна със своите розови диаманти, които са измежду най-редките и скъпи измежду цветните диаманти.

Според специалисти някои от диамантите с най-високо качество са удвоили цената си за 10 години, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР