Ротвайлер нахапа минаваща край него жена в центъра на Бургас.

...
Ротвайлер нахапа минаваща край него жена в центъра на Бургас.
Коментари Харесай

Ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас

Ротвайлер нахапа минаваща край него жена в центъра на Бургас. Стопанката на кучето се търси от полицията.

На път за работа Аделина Арсова се разминава на тротоара с млада жена с куче. " В момента, в който аз минавам, кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха тук и взе да дърпа. Почнах да викам: " Кажете ми за какво! Кажете ми за какво излизате с такова огромно куче?! " - И тя: " А с какво куче да изляза? " - Викам: " Добре, с намордник! Припаднах в аптеката от нерешителност! Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм нерешителен човек, обаче да усетиш по какъв начин ти дърпат ръката ", споделя Аделина.

Стопанката на животното даже не сервира извиненията си на нападнатата. Полицията я търси по записи от видеокамери в региона, търсят се и очевидци.

Мястото е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е цялостно с деца.

" Най-честите нарушавания, които се срещат в нашата община са тъкмо кучета без подложен мотив. Много от жителите не знаят, че в действителност това е нарушаване на закона ", сподели екоинспекторът Митко Иванов.

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. " Всеки един притежател на животно придружител е задължен да не позволява проявата на голословна експанзия. Куче, което е междинна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, би трябвало да бъде с подложен намордник ", безапелационен е старши контрольор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики.

Аделина, която също има куче, ще си потърси правата и в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР