Ротердам. Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб осъди оргията на насилие

...
Ротердам. Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб осъди оргията на насилие
Коментари Харесай

Reuters: Кметът на Ротердам осъди насилието по време на петъчните протести срещу противоепидемичните мерки

Ротердам. Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб осъди " оргията на принуждение " по време на митингите против противоепидемичните ограничения в нидерландския пристанищен град, при които седем души бяха ранени и повече от 20 задържани, предава Reuters .

Тълпa от няколкостотин протестиращи възпламениха коли, хвърляха фойерверки и камъни по полицията по време на митингите в петък вечерта. Полицията реагира с предупредителни изстрели и потребление на водни оръдия.

„ Полицията беше принудена да употребява оръжията си и даже да стреля непосредствено “, сподели кметът Ахмед Абуталеб на конференция рано в събота.

Помолен да характеризира събитието, Абуталеб сподели, че това е „ оргия на принуждение, не мога да измисля различен метод да го опиша “.

Властите оповестиха, че са арестували повече от 20 души и чакат да задържат други, защото центъра на града, където са се случили безредиците, се следи деликатно от охранителни камери.

Протестиращите се събраха, с цел да изразят недоволството си против проектите на държавното управление за ограничение на достъпа до закрити заведения единствено за хора, които имат " корона пропуск ", доказвайки, че са имунизирани или скоро са се възстановили от зараза.

Пропускът е наличен и за хора, които не са имунизирани, само че имат доказателство за негативен тест.

Нидерландия още веднъж наложи непълен локдаун предишния уикенд за три седмици в опит да забави възобновяването на епидемията от ковид, само че ежедневните равнища на зараза остават на най-високите си равнища от началото на пандемията.

Властите регистрираха връх от повече от 23 000 нови случая в четвъртък, доста над предходния дневен най-много от 13 000, доближат през декември 2020 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР