Ротацията с Мария Гарбиел е договорена с всички подробности. След

...
Ротацията с Мария Гарбиел е договорена с всички подробности. След
Коментари Харесай

Денков: Седне ли Мария Габриел в премиерския стол, аз се връщам в министерство на образованието

Ротацията с Мария Гарбиел е контрактувана с всички детайлности. След като тя се случи, ние ще продължим да работим, както досега. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков в особено изявление за bTV. 

На въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел, Денков съобщи: „ евентуално, да “. Част от предлагането е да стане вицепремиер и да се върне в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се усещам покрай професионалната общественост и там, където бих бил най-полезен, изясни министър председателят.

Денков добави, че през последните две години хората са окуражени, че някой ги чува. Хората видяха вяра, че имат на кого да кажат нещо и някой ще им обърне внимание, сподели той. И предизвести, че България към момента има огромен проблем с корупцията.

Денков счита, че ще посрещнем по-добра Коледа от предходната. Доходите се покачиха повече, в сравнение с е последната инфлация, уточни министър председателят. Това, което е най-важно за хората с ниски приходи, е какво се случва с цените на храните, настрана цената на тока за битовите консуматори не е изменена, регистрира Денков.

Бюджетът на страната би трябвало да е ориентиран към тези хора, които са с най-голямо усложнение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени обратно, сподели Денков. Той добави, че другото, което може да направи държавното управление, е да се опита да притегли повече вложители в страната. Денков е сигурен, че 2024 година ще бъде още по-добра за България.

Денков разяснява и цената на горивата у нас. България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към прилежащите страни. През цялото време битката на държавното управление е да няма внезапно унищожаване на дерогацията на „ Лукойл “. Ако подвластен единствено от импорт на горива, който би трябвало да се обезпечи в идващите няколко дни, цената на горивата щяла да скочи доста. Денков обаче е оптимист, че няма да има скок на цената на горивата.

По тематиката за Паметника на Съветската войска, Денков съобщи, че обществото е разграничено поради войната на Русия в Украйна, а не поради монумента. Паметникът е единствено знак на разделянето, уточни той.

Във връзка с резултатите на PISA, Денков разяснява, че тежко е приел слабите резултати на учениците, само че проблемите никой не може да ги отхвърли. Това, което от доста години се споделя, е, че би трябвало да стане доста по-добро образованието. Резултатите би трябвало да се употребяват като старт на полемиката, че измененията в образованието повече не могат да чакат, акцентира министър председателят.

Той уточни, че младите се интересуват от две неща – ясни вероятности за развиване, че да знаят, че в случай че се трудят ще бъдат оценени. Второто, от което се интересуват, е да имат положително възнаграждение и положителни приходи. „ Може да живееш добре в София, само че би трябвало да имаш положителни приходи “ разяснява министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР