Росен Плевнелиев Президентът на България между 2012 и 2017 г.

...
Росен Плевнелиев Президентът на България между 2012 и 2017 г.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Отговорните институции да отчетат колко пари на КТБ са събрали и кого са осъдили

Росен Плевнелиев

Президентът на България сред 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев прикани виновните институции да отчетат пред обществото какъв брой пари от банкрутиралата през 2014 година КТБ са събрали и кого от отговорните са осъдили.

В изявление за Нова телевизия досегашният държавен глава акцентира, че в обществото съществува чувство за неправда по този проблем, а " тези, които замазаха нещата " преди три години и до през днешния ден не са понесли даже морална отговорност. Плевнелиев даде за образец Кипър, където управляващите съумяха за няколко месеца да върнат препрани в офшорки огромно количество пари, до момента в който в България години по-късно няма забележим резултат.

" Досиетата за КТБ са новите досиета на Държавна сигурност. Ако тази страница не се затвори, тя ще виси като Дамоклев меч върху българските политици в идващите 20 години и ще се основат нови зависимости. Много ще е забавно този проблем да се разнищи докрай ", сподели той.

Плевнелиев разяснява тематиката в подтекста на наличието на стенограмата от съвещание на Съвета по национална сигурност при него в края на юни 2014 година, разкрита преди дни от настоящия президент Румен Радев. Плевнелиев повтори, че съгласно него публикуването на документа е неточност, тъй като отсега нататък в сходни формати при президента политиците няма да приказват искрено, а като пред микрофон.

" Важно е в сериозна обстановка да се сблъскат мненията, даже да се сбият, само че да намерят решението ", сподели той и добави елементи от напрегнатата атмосфера на някои съвещания в неговия кабинет: " Карал съм ги да си изпушат пурите, да заровят томахавките, водил съм ги по балконите да пушат... Може да са ме смятали за зложелател, само че ми се доверяваха ".

Плевнелиев настоя ръководителите на правосъдната власт да реализират единодушие по един - два най-важни пункта от правосъдната промяна, да се схванат за посоката й. " На народа му омръзна и на интернационалните ни сътрудници им омръзна от скрити зависимости и сюжети всевъзможни ", сподели той и изрази вяра, че в новия правосъден съвет ще влязат хора, които да стартират да разчистват авгиевите обори на зависимостите, задкулисието и несправедливостта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР