Росен Плевнелиев е избран за член на новосъздадена международна група

...
Росен Плевнелиев е избран за член на новосъздадена международна група
Коментари Харесай

Плевнелиев помага на Македония с новосъздадена международна Охридска група

Росен Плевнелиев е определен за член на новосъздадена интернационална група " Приятели на Македония " или " Охридската група ". Плевнелиев е на посещаване в Македония, където е извършена среща на групата с министър-председателя Зоран Заев и членове на държавното управление, както и взаимна конференция.

Председател на групата е сър Джордж Робъртсън, някогашен общоприет секретар на НАТО. Членове на групата са Карл Билд, някогашен министър - ръководител на Швеция и президент на Европейския съвет за външна политика, Волфганг Ишингер - президент на Мюнхенската Конференция за сигурност - най-влиятелният международен конгрес по въпросите на сигурността, Хавиер Солана - някогашен общоприет секретар на НАТО и други изявени дипломати и политици.

Групата ще поучава и оказва помощ на министър-председателя Заев и държавното управление на Македония за по-бърза и ефикасна интеграция на Македония с Европейски Съюз и НАТО.

Този новооснован формат е разгласен на 24 април в Скопие, като за участие са поканени някогашен президент, някогашен министър-председател, някогашни генерални секретари на НАТО, президент на Атлантическия съвет и други политици и дипломати, които в последните години са съдействали за европейския и евроатлантическия път на интеграция на Македония и на които държавното управление на страната се доверява да подкрепят пътя на интеграцията в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР