Росен Желязков с първи думи от бомбоубежище в Киев: Украйна

...
Росен Желязков с първи думи от бомбоубежище в Киев: Украйна
Коментари Харесай

Росен Желязков с първи думи от бомбоубежище в Киев: Украйна и Европа не заслужават тази съдба

Росен Желязков с първи думи от бомбоубежище в Киев: Украйна и Европа не заслужават тази орис.

„ Чуха се сирени, по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Разбрахме, че ракетите са сполучливо обезвредени от Противовъздушна отбрана. Децата ни направиха най-силно усещане – умерено и търпеливо изчакват да отмине въздушната паника. Това е тяхното всекидневие, детството им е белязано от паники. Тези събития ще оставят траен отпечатък в съзнанията им, Украйна и Европа не заслужават тази орис. Това не може да се допусне в цивилизована Европа “, безапелационен бе ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той е на аудиенция в Киев дружно с български депутати. Делегацията прекара часове в бомбоубежище поради обстрел.

 

Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите утринни часове в сряда. Това оповестиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко гърмежа, след което системите за противовъздушна защита били задействани.

 

Нападението съответствува с визитата на български депутати в украинската столица. В елементи от града е спряно електричеството и водоподаването, заяви NOVA. Екипът на малкия екран се намира в Киев и прекараха часове в бомбоубежище, където е и председателят на НС Росен Желязков.

 

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че системите за Противовъздушна отбрана също са се присъединили. Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област, сподели, че съветските ракети са блъснали инфраструктурни обекти в град Харков.

 

Впоследствие стана ясно, че в Киев са нанасяни удари с крилати ракети. Те са били изстрелвани от стратегически бомбардировачи, прецизираха локалните управляващи.

Кметът Кличко заяви, трима души са били ранени в региона на Днепър, двама са приети в болница в столицата, а други шестима са потърсили лекарска помощ.

Ударен е и жилищен блок наоколо до българското посолство. В него сега има пожар и тече евакуация на жители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР