Росен Желев Ангелов е привлечен като обвиняем за шесторното убийство

...
Росен Желев Ангелов е привлечен като обвиняем за шесторното убийство
Коментари Харесай

Росен Ангелов е обвинен за шестте убийства /ЕКЗЕКУЦИЯТА В ДЕТАЙЛИ/

Росен Желев Ангелов е притеглен като обвинен за шесторното ликвидиране в Нови Искър, съобщи на общ брифинг с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Той обаче към момента е на независимост и не е хванат.

" Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети, която е траяла 6 месеца преди убийството, има и три присъди " отнемане от независимост ", изясни Сарафов. - Първата му присъда е от 1984 година, по тази причина че е откраднал персонално имущество. Втората му присъда е от 1999г. - на 2 юли 1997 година в София е осъден със 7 години за обезчестяване. През 2002 година е освободен предварително. Третата присъда е влезнала на 22 декември 2009 година - на 12 февруари 2007 година в Луково е съблякъл дете на 12 години. Осъден е за 8 години. Лицето не е приведено за изтърпяване на наказването, защото се е укрил. Той е разгласен за търсене на 8 септември 2009 година Освен тези присъди Ангелов е обект на досъдебни производства ", добави Сарафов.

Той добави, че при убийствата Росен е създал по един надзорен изстрел във всяка от жертвите, с цел да е сигурен, че ги е довършил.

" От доказателствата е открито, че е работил самичък и не е имал съизвършител, изясни Сарафов. - По делото в границите на извънредно къс интервал бяха осъществени голям брой процесуално-следствени дейности. Извършени са 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, осъществени са 91 експертизи. Бяха разпитани 21 очевидци, някои от тях и пред арбитър. Извършени са стотици разследващи беседи. Прякорът на Росен Ангелов е „ горският човек ", изясни той и добави:

" Направил е опити за изтриване на следите, в това число и разбъркване на телата. Тази къща в тази нощ фактически е била къща на ужасите. Нямаме доказателства какво тъкмо е станало там, само че това което имаме доказателства е, че е умъртвил жертвите една по една като се е качил да прочисти къщата от други лица, намиращи се там. Първо са убити Неделчо, Георги и бабата на първия етаж. Нанси и Боби са се качили на втория етаж, с цел да се скрият. Ангелов е ритал с крайник всяка врата и ги е търсил. Той е умъртвил всички лица в тази къща, в това число и кучето. "

Подробности описа и

" Мотивът на причинителя на убийството е персонален и е обвързван с интимни връзки и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа, съобщи той. - Екипът, който работи по откриване и определяне на незаконното действие продължава работа. Чака се резултат от още доста експертизи. По отношение на търсене на причинителя е основана организация. По предписание на премиера Бойко Борисов са включени всички сили, в това число и на българската войска. Информацията за причинителя е, че той е извънредно рисков, податлив е към насилствени дейности, най-вероятно е въоръжен. По време на огледите са открити елементи от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се достави с огнестрелно оръжие. Министърът на вътрешните работи е свикал щаб за осъществяване на огромна интервенция по търсене на причинителя. С оглед на сигурността на популацията към място, където последно е засечен, е наситено с полицейски сили. Включени са сили и средства на „ Гранична полиция ". Лицето дълъг интервал от време се е укривало. Предприел е всички ограничения да затрудни неговото разкриване ", съобщи Маринов.

По думите му Росен е имал преднина, тъй като действието е осъществено на 31 декември през нощта, а на 2 януари са били открити телата. „ Вчера бяха извършени няколко интервенции по получена информация за вероятни пребивавания на лицето. Бяха открити доста значими материални доказателства. По отношение на къщата до село Луково, все още на осъществяване на интервенцията информацията не беше точна за местонахождението на къщата. Мотивът за осъществяване на закононарушението е персонален, обвързван е с интимни връзки и връзка с потърпевшата. Лицето има необикновен темперамент и го вършат извънредно раздразним в случаи, когато бъде отритнат. Проявявал е и ревнивост към мъжа, с който тя е живеела на фамилни начела. Майката на Кети е била наясно с тази връзка ", добави Маринов и посочи, че това са свидетелски показания.

„ Според нас Кети е била първата жертва. Останалите са били за изтриване до достигането до причинителя. Кети най-вероятно е била убита не там, където я намерихме. Ако причинителят спомага, може да се получи смяна ", сподели още Младен Маринов и уточни, че тя е била убита в тил.

обясни детайлности от профила на килъра.

" Според психопрофила на Росен Ангелов той е остроумен, подъл, затулен и се стреми да постанова на близките своите мисли и усеща, съобщи той. - Психически здрав е, само че дотолкоз доколкото демонстрира, че няма душевен болести. Къщата е необитаема, няма известни притежатели. Това е сграда, за която не съществуват документи в правния мир. Това затруднява определяне на някаква благосъстоятелност. Имаме данни за съществуването единствено на един револвер. Другото е оперативна информация ", съобщи Иванов. По думите му най-вероятно оръжието му е нелегално – 22 диаметър.

Попитан по какъв начин се е издържал Росен Ангелов, той отговори, че е взимал от собствен познати дребни суми и е помагал на Кети за осъществяването на нейни действия.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР