Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването

...
Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването
Коментари Харесай

Прокуратурата: Росен Ангелов искал да обира луксозни апартаменти

Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването му, оповестиха от прокуратурата през днешния ден на ексклузивен брифинг, с цел да изяснят всички неясноти и въпроси към следствието. От държавното обвиняване са безапелационни, че точно Ангелов е причинител на шесторното ликвидиране. Какъв е претекстът за жестокото закононарушение, съгласно проверяващите - вижте от Тихомир Игнатов и Борис Сотиров.

София
 © Българска телеграфна агенция
Според следствието в основата на жестокото шесторно ликвидиране в Нови Искър е стояло желанието на Росен Ангелов да обира домове на богати хора, които Кети Кюхова почиствала. Той изискал ключове и кодове за алармени системи. Кети отказала и тогава почнал разривът в връзките им. По думите на проверяващите това е станало ясно от разпити на очевидци, на които Ангелов е споделил проектите си.
Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: " Очевидно в този миг Кети е схванала, че любовта им не е била толкоз безкористна, не напълно същинска и сърдечна. "
Ангелов е умъртвил Кети към 19:30 часа на 31 декември наоколо до дома ѝ, до момента в който разхождала кучето. Трупът е прокиснал известно време по-късно е бил пренесен с джипа до кладенеца. Убиецът се е върнал в къщата към 23:00 часа, когато е ликвидирал околните на дамата.

Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: " Той е умъртвил фамилията на Кети, тъй като след нейната гибел, тъй като тези, които биха били заинтригувани от разкриването на убийството са нейните щерка, доведен наследник и брачен партньор, нейните близки. "
Направените досега експертизи сочат, че оръжието, с което е осъществено закононарушението, съответствува с оръжието, с което се е самоубил Росен Ангелов. Самоубийството е станало ден откакто е почнала огромната интервенция по издирването му.

Наталия Николова, областен прокурор: " Направлението на изстрела дава изрично да се твърди, че е допустимо Ангелов за създаде изстрел довел до гибелта му със личната си ръка. " Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: " Това е просто човек, който е лежащ и се е самоубил. Имаше заглушител. Саморъчно изработен от него. По скица, която самият той е видял в интернет. Любителите на тайните теории, моята жена е измежду тях, могат да си импровизират и да вършат всичко. "
Къде се е намирал Росен Ангелов преди този момент и по какъв начин тялото е останало неусетно в продължение на няколко дни по този начин и не стана ясно. В тялото му не са открити нито опиати, нито алкохол, няма и следи от принуждение. Разследващите настояват, че не ясно с кого е бил последният му диалог.

Стойно Цветков, основен проверяващ служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи: " Хронологията на позвъняванията е на телефона, който е открит при него е изтрита. Последно интернет връзка има на 4-и през таблета. Влизане в уеб сайтове за детска порнография. "
От брифинга стана ясно също, че ДНК-експертизата, която съгласно прокуратурата изрично потвърждава, че причинител е Росен Ангелов, е съпоставена с взет през 2007 година негов генетичен материал, когато е направена първата му регистрация в полицията. Този ДНК материал е съпоставен с ДНК от панталон на Ангелов, открит край постройката, в която е живял. По него е имало следи от кръвта на Кети и нейния брачен партньор.

 Ясен е претекстът за шесторното ликвидиране в Нови Искър Ясен е претекстът за шесторното ликвидиране в Нови Искър
Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването му. Това обявиха през днешния ден от прокуратурата. Оттам направиха ексклузивен брифинг, с цел да изяснят...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР