Росатом“ ще строи нова атомна електроцентрала на брега на Черно

...
Росатом“ ще строи нова атомна електроцентрала на брега на Черно
Коментари Харесай

„Росатом“ ще строи нова атомна електроцентрала на брега на Черно море

„ Росатом “ ще строи нова атомна електроцентрала на брега на Черно море. Това ще е втората атомна електроцентрала в Турция, съобщи шефът на съветската енергийна компания Алексей Лихачов.

„ Президентът Ердоган обществено разгласи, че е взето политическо решение за прекачване на друга платформа към нас. Сега сме в развой на проучване на детайлите. Най-вероятно това ще бъде обект, наименуван „ Синоп “ – не на Средиземно море, а на Черно море “, съобщи Алексей Лихачов, представен от ТАСС.

 

 

 

Ден по-рано, на 26 февруари, съветският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с турския водач Реджеп Тайип Ердоган.

„ По време на телефонния диалог Владимир Путин сърдечно поздрави президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган за 70-ия му рожден ден, като означи високия му престиж в страната и в чужбина, дългогодишната му държавна активност в интерес на турския народ и по-специално засилената позиция на Турция на интернационалната сцена. Подчертан бе и забележителният персонален принос на Реджеп Тайип Ердоган за развиването на другарските руско-турски връзки. Беше доказан взаимният ангажимент за по-нататъшното им всеобхватно подсилване “, обявиха от Кремъл.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР