Роналд Куман ще се завърне на треньорския пост в националния

...
Роналд Куман ще се завърне на треньорския пост в националния
Коментари Харесай

Роналд Куман ще води пак Нидерландия след Мондиал 2022

Роналд Куман ще се завърне на треньорския пост в националния тим на Нидерландия след края на международното състезание в Катар, заяви локалният вестник " Де Телеграаф ".

59-годишният Куман ще смени Луис ван Гаал, който преди дни разгласи, че страда от нападателна форма на рак на простата. Засега обаче Ван Гаал ще остане на поста си.

Куман прекара 2,5 сполучливи години отпред на " лалетата ", преди през 2020 година да реши да оглави Барселона. Той бе завещан в националния тим от Франк де Бур, който пък бе освободен след края на европейското състезание предходната година, с цел да бъде сменен от Ван Гаал.

" От Кралската нидерландска футболна асоциация към този момент се съветваха с мен. Аз имам право на мнение в тази ситуация. Това решение не е мъчно. Преди година аз бях единственият разполагаем треньор с опит, а в този момент това важи за Куман. Той ще ми бъде добър правоприемник ", сподели Ван Гаал пред " Де Телеграаф ".

По време на първия си престой в националния тим на Нидерландия Куман класира отбора за финалите на Европа 2020 и изведе състава до край в първото издание на Лигата на нациите, в който " лалетата " отстъпиха с 0:1 на домакина Португалия.

Куман бе уволнен от Барселона през октомври предходната година поради незадоволителни резултати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР