Роналд Куман ще остане старши треньор на Барселона, заяви клубният

...
Роналд Куман ще остане старши треньор на Барселона, заяви клубният
Коментари Харесай

Роналд Куман остава начело на Барселона

Роналд Куман ще остане старши треньор на Барселона, съобщи клубният президент Жоан Лапорта, поставяйки завършек на спекулациите за близкото бъдеще на нидерландския експерт.

След неубедителния минал сезон на „ Камп Ноу “ се появиха спекулации, че клубът може да се раздели с Куман, чийто състав приключи на трето място в Ла Лига и отпадна още на осминафиналите в Шампионска лига. Въпреки това, откакто към този момент сложи под въпрос бъдещето на наставника, Лапорта разгласи, че Куман ще остане на „ Камп Ноу “.

„ След интервала на равносметка, който поискахме след края на сезона, взехме решение да позволим на Роналд Куман да продължи под параметрите на сегашния си контракт. Много сме щастливи от метода, по който протекоха диалозите, беше значимо да се опознаем в този интервал и говорихме доста намерено един с различен “, разяснява президентът на каталунците.

Лапорта, който бе определен за повторно на управителния пост, даде обещание да върне „ блаугранас “ към предишните славни времена. Освен решението за това кой ще бъде треньор на тима, президентът е твърдо решен да обвърже звездата на отбора Лионел Меси с нов договор, като настоящата договорка на аржентинеца изтича през лятото. По-рано тази седмица, Лапорта призна, че договарянията с нападателя „ вървят добре “ и бе положителен по отношение на запазването на клубната легенда на „ Камп Ноу “.

В добавка, Барселона удостовери, че е назначил някогашния състезател Жорди Кройф – синът на легендата на каталунците Йохан, в „ стратегическа роля “ като състезателен шеф. Като част от обновяването на състава, клубът удостовери привличанията на Серхио Агуеро и Ерик Гарсия от Манчестър Сити, както и десния бек на Бетис Емерсон – всички със свободни прехвърляния. Полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум, който се сбогува с клуба в края на сезона, също се чака да се причисли като свободен сътрудник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР