Роналд Куман, който наследи Луис Ван Гаал на поста селекционер

...
Роналд Куман, който наследи Луис Ван Гаал на поста селекционер
Коментари Харесай

Роналд Куман ще променя схемата на Нидерландия

Роналд Куман, който наследи Луис Ван Гаал на поста селекционер на националния тим на Нидерландия от 1 януари, изясни в понеделник на конференция в Зейст, че ще бъде " доста по-различен " от предшественика си в тактически проект.

" Идеята е да се върнем към остарялата система с четирима бранители, а не с пет ", сподели 59-годишният експерт. Куман подписа контракт до края на Световното състезание в Съединени американски щати, Канада и Мексико през 2026 година Той не е сметнал за нужно да приказва с Ван Гаал.

" Той беше непобеден 20 мача на поста си. Ще бъде отлично и аз да мога да го направя, само че желая да го направя по друг метод ", сподели новият селекционер. " По време на Световното състезание имаше значително моменти, в които си споделях: " Това би трябвало да се промени! ", добави той.

По време на Мондиала Ван Гаал не загуби нито един мач в постоянното време, като Нидерландия бе отстранен от бъдещия първенец Аржентина след осъществяване на дузпи. 


Предизвикателството е огромно за Куман, който води “лалетата ” и в интервала 2018-2020 година, като класира отбора до финала на Лигата на нациите, а по-късно изведе тима и до класиране на Евро 2020. Целта му в този момент ще бъде да завоюва Лигата на нациите, като отборът класира за финалната четворка, дружно с Испания, Италия и Хърватия.

Куман ще се завърне на пейката на Нидерландия на 24 март в гостуването против Франция. Това е първият мач в квалификациите за Европейското състезание през 2024 година в Германия. Другите противници на “лалетата ” в групата са Гърция, Ирландия и Гибралтар.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР