Ромските набези срещу кипърския фермер от Болярино Димитракис Пириллис продължават.

...
Ромските набези срещу кипърския фермер от Болярино Димитракис Пириллис продължават.
Коментари Харесай

Нов крадец удари кипъреца от Болярино

Ромските нападения против кипърския фермер от Болярино Димитракис Пириллис не престават. През май той прегази с автомобила си ром, само че по-късно бе освободен под гаранция от 10 000 лева Преди седмица Димитракис хванал в стопанството си невръстен родственик на умрелия при опит да открадне кон и незабавно подал тъжба в полицията. Тийнейджърът Т. Ч. /14 г./ бил арестуван, а при разпита си признал за опита за кражба.

Оказало се, че момчето живее в Центъра за настаняване от фамилен вид в Зелениково, откъдето избягало няколко дни по-рано, само че никой от управлението на някогашния дом за деца, лишени от наставнически грижи, не го е потърсил. Със съдействието на органите на реда невръстният апаш към този момент е върнат в Зелениково.

Освен с крадците Димитракис Пириллис се бори и на различен фронт. Той води дело против частния правосъден реализатор Людмила Мурджанова поради " административно безгрижие ". Срещу него има формирано изпълнително дело за 150 лева, които твърди, че не дължи. Въпреки това са му запорирани две банкови сметки.

През 2014 година против фермера било заведено дело за обезщетение от някогашен негов служащ. Съответно разноските трябвало да се поделят сред двете страни. Димитракис трябвало да заплати 150 лева, от които 50 лева държавна такса и 100 лева за експертиза на вещото лице. Кипърецът превежда парите по банкова сметка на Районен съд Пловдив. Въпреки това обаче съдът вади изпълнителен лист против него за 50 лева, които влизат в преведените 150 лева После Национална агенция за приходите го подхваща по параграф събиране на обществени вземания.

Частният правосъден реализатор Никола Видев изпраща на фермера покана за непринудено осъществяване. Кипърецът подава молба до него с искане да се приключи делото, защото сумата е заплатена. През 2018 година Видев се пенсионира, а неговите каузи поема ЧСИ Людмила Мурджанова. Тя постанова на кипъреца запори на две банкови сметки, където за взимане от 50 лева главница претендира за нейните такси и разходи от 197 лева Отделно поради запорите от двете банки му взима два пъти по 247 лева Към днешна дата е върнала част от парите, заради което фермерът понижи желае си от 547 лева до 300 лева Съдията Желев се видя в знамение, че се води дело за толкоз дребна сума, в случай че държавните такси са по-големи. Той предложи извънсъдебно съглашение, само че Пириллис отхвърли и съобщи, че поради достойнството си и загубите, които компанията му понася от банковите запори, ще води делото до дъно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР