Роми от Северозападна България заминават за Швеция да берат боровинки,

...
Роми от Северозападна България заминават за Швеция да берат боровинки,
Коментари Харесай

Таранката от фамилията Калдараши връхлетя като танк на Миролюба Бенатова: Дай камерата. Ще я ударя в земята!

Роми от Северозападна България отпътуват за Швеция да берат боровинки, само че поради неналичието на работа и отговорностите към измамниците, които са им уредили заминаването, са принудени да просят. Илия Методиев е от групата нашенци, върнала се преди дни благодарение на българското посолство и неправителствена организация. Бил е в Швеция със сина си. Обещали им да берат боровинки, само че когато отишли, се оказало, че би трябвало да събират мъх за по-малко пари, които не им били платени.

Казаха ни, че им изискуем даже пари за билетите, съобщи Илия.

След като ги принуждават да просят, вземат решение да избягат.
Организаторите на мнимото бране на боровинки са от Криводол.

„ Когато има избори, раздават пари. Голяма мафия са “, сподели един от излъганите.

Фамилия Калдараши са известни с това, че в миналото са правили изолации, а в този момент работят в чужбина. Миролюба Бенатова, която едвам не бе набита в квартала на богатите в Криводол, сподели в „ Здравей, България “, че сънародниците ни в в чужбина са най-често срещаната жертва на трудова употреба.

Докато снимаше с екипа си една от първокласните къщи, от басейна изскочи мъж с външност на сумист.

„ Дай камерата. Ще я ударя в земята “, разкрещя се батката, откакто Бенатова дръзна да му задава въпроси, а камерата бе ориентирана към него, даже дръзна да покаже междинен пръст към обектива.

В двора му са бусовете, с които са возени хората в Швеция, прецизира проверяващата журналистка, която едвам съумя да се избави да не бъде пребита от Таранката.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР