Ромелу Лукаку потвърди, че Интер е бил отборът, в който

...
Ромелу Лукаку потвърди, че Интер е бил отборът, в който
Коментари Харесай

Лукаку: Ще се боря против расизма в Италия до самия край

Ромелу Лукаку удостовери, че Интер е бил тимът, в който нападателят е поискал да продължи кариерата си. Същевременно белгийският стрелец удостовери, че ще даде всичко от себе си да помогне на клуба да се пребори с расизма по терените в Италия.

Лукаку започва бележито новия сезон, откакто вкара два гола в първите си два мача в Серия А за Интер, откакто направи милионен трансфер от Манчестър Юнайтед през предишния месец. Въпреки това във втория мач за „ нерадзурите” Лукаку стана обект на „ маймунски” звуци при визитата на тима му против Каляри.

„ Не мога да приказвам още италиански, само че ще стартира да давам изявленията до три седмици”, разяснява 26-годишният футболист пред списание Rolling Stone.

„ Най-важното от идването ми тук е, че това бе напълно спортно решение. Интер е клубът, за който аз желаех да играя в Италия. Треньорът също е доста значим, тъй като е добре за играчите да знаят, че са желани. Съотборниците ми също са доста положителни. Семейството също е огромен фактор, откакто брат ми – Джордан, играе в Лацио и е тук. Смятам, че това е значимо за един футболист и да играе в разнообразни шампионати и да научава нови култури”, продължи новият №9 на миланския отбор.

„ За мен, слоганът „ Не е за всеки” оприличава добре клуба. Феновете са пъклен лоялни и това не е тим, за който всеки желае да вика и поддържа. Привързаността се предава тук от потомство на потомство. Винаги са един и същи хора на едни и същи седалки по стадиона. Хубаво е да обичаш тима си, а това ме прави щастлив”, разяснява още белгиецът.

„ По време на загрявките те ме окуражават, пеят името ми, тъй че за мен е превъзходно възприятието, откогато съм тук”.

Клубът подхваща самодейност за акция срещу расизма по терените в Италия. „ Смятам, че това е страхотна самодейност от клуба. Ако желаят моята помощ, аз съм там, само че в този момент не съм фокусиран върху тези неща, които станаха. Ако чуя нещо, отново ще го изпращам, защото не ми харесва. Искам да мисля за футбол и да оказвам помощ на тима ми. Мисля, че е нужно да се напуща терена, в случай че това се случи, защото е недопустимо”, приключи Ромелу Лукаку.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР