Ромелу Лукаку отбеляза два гола, а Белгия спечели с 3:0

...
Ромелу Лукаку отбеляза два гола, а Белгия спечели с 3:0
Коментари Харесай

Белгия спечели с 3:0 срещу Русия

Ромелу Лукаку означи два гола, а Белгия завоюва с 3:0 против Русия в първия си мач от група В на Евро 2020. Срещата се игра в Санкт Петербург, само че и това не оказа помощ на руснаците, които бяха тотално надиграни от един от любимците за купата. Лукаку откри резултата в 10-ата минута, а в 34-ата влезлият като запаса Тома Мюние удвои задатъка на белгийците. Малко преди края нападателят на Интер се разписа за крайното 3:0.

Белгийците предстоящо имаха преимущество във владееното на топката от началото, само че противникът им стартира добре в първите минути. Още в десетата минута обаче Лукаку даде преднина на " алените дяволи ". Мертенс бе оставен да напредне и да прати топката към нападателя. Семьонов не се оправи с центрирането, а Лукаку се завъртя и акуратен удар прати топката в далечния ъгъл. Нападателят на Интер вкара шести гол в последните си осем мача. За него това е 61-о попадение за националния тим, където е рекордьор по голове.

Руснаците пробваха да отговорят бързо и стигнаха до добра обстановка. След ъглов удар Марио Фернандес стреля с глава, само че не затрудни изключително Кутроа. Малко по-късно Оздоев също стреля, само че около вратата. След положителния интервал на домакините Белгия имаше опция да удвои задатъка си. Торген Азар получи чудесно подаване от Лукаку, само че вратарят Шунин излезе в точния момент и съкрати ъгъла, като отрази изстрела.

В 25-ата минута тежък конфликт в средата на терена докара до напускането на Тимоти Кастан. Той и Далер Кузяев влязоха безкопромисно в единоборството във въздуха. Руснакът продължи известно време с превързана глава, само че трябваше да напусне терена. На негово място влезе Денис Черишев, а Кастане бе сменен от Тома Мюние.

Тази промяна оказа решаващо значение, защото няколко минути по-късно Мюние бе в прегръдките на съотборниците си, а Белгия водеше с 2:0. След центриране на Азар вратарят на Русия не се намеси добре и единствено отклони топката към крайници на Мюние, който я прати в мрежата.

Проблемите на руснаците се усилиха и преди края на първото полувреме на Черчесов му се наложи да прави втора промяна, като опитният Юри Жирков също напусна терена. Белгийците имаха цялостен надзор, а в самия завършек на първата част можеха да усилят задатъка си. Първо удар на Тилеманс бе блокиран, а по-късно Караско стреля над вратата.

След почивката тимът на Черчесов направи опит да се върне в мача. Ударна Зобнин от границата на наказателното поле мина над вратата. Руснаците владееха повече топката спрямо първото полувреме, само че една от аргументите за това бе фактът, че Белгия понижи темпото и остави самодейността на противника. Въпреки това " алените дяволи " имаха надзор върху протичащото се на терена.

Наставникът на домакините извади Чершиев в 63-ата минута, макар той влезе като запаса през първата част. Малко по-късно на терена се появи и Еден Азар, който размени Мертенс. Вертонген пък имаше проблем в глезена и също бе сменен. Руснаците не успяваха да основат положения, а белгийците пестяха сили за идващите мачове.

Малко преди края Белгия употребява междина в отбраната на противника и стигна до трети гол. Мюние мина централната линия и пусна топката напред към Лукаку, който още веднъж показва, че се намира в блестяща форма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР