Романът „Поразените“ на Теодора Димова е победител в категория „Проза“„Вече

...
Романът „Поразените“ на Теодора Димова е победител в категория „Проза“„Вече
Коментари Харесай

Божана Апостолова грабна Перото за цялостен принос - slava.bg

Романът „ Поразените “ на Теодора Димова е победител в категория „ Проза “

„ Вече 30 години издавам единствено българска литература с само предпочитание – духовният растеж на българите да се чуе по света и България да качи няколко стъпала нагоре. Издала съм повече от 1300 книги и на всяка една от тях съм се радвала като на свое внуче.

Пожелавам си и за в бъдеще да се раждат надарени хора, които да не престават да пишат “, с тези думи изтъкнатата издателка, поетеса и писателка Божана Апостолова одобри премията за повсеместен принос за 2020 година на Национален център за книгата и Литературен клуб „ Перото “ в НДК.

Теодора Димова стана лауреат на премиите „ Перото “ в категория „ Проза “ с романа си „ Поразените “. В категория „ Поезия “ оценката завоюва Белослава Димитрова за стихосбирката си „ Месо и птици “. Романът „ Странстващият албатрос “ на Деметра Дулева е победител в категория „ Дебют “.

В категория „ Детска литература “ наградата отиде при Цвета Брестничка и книгата „ Небивалици с буквите от А до Я “, илюстрирана от Албена Каменова. За оповестения лиричен превод от български на румънски език на „ Разкопчаване на тялото “ от Аксиния Михайлова премията в категория „ Превод “ получи Ирина Некит.

„ Надявам се доста хора да посегнат към номинираните и наградените книги и да ги прочетат, тъй като смисълът на всяка премия е точно да насочим светлината към тези дребни бисери, които има в българската литература “, прикани Светлозар Желев, началник на Националния център за книгата.

Източник: Monitor
Снимка: НДК
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР