Романът на френския екзистенциалист Албер Камю Чумата“ стигна милионен тираж

...
Романът на френския екзистенциалист Албер Камю Чумата“ стигна милионен тираж
Коментари Харесай

Чумата на Камю с милионен тираж в Япония

Романът на френския екзистенциалист Албер Камю „ Чумата “ стигна милионен тираж в Япония, откакто по 154 000 бройки бяха отпечатани 7 пъти през февруари. Книгата се разграбва по книжарниците след началото на пандемията, а някои търговци ограничиха продажбите по 1 численост на покупател, заяви БНР.

" Книгата дава отговор на въпроса по какъв начин би трябвало да живеем в тези сложни времена ", сподели представител на издателството " Шинчоша ", представен от Асошиейтед прес.

Романът, който първо е оповестен на френски език през 1947 година, а по-късно и на японски през 1969 година, показва алтернатива, обвързвана с човешкото битие в град Оран, Алжир, в който върлува чума. В България е оповестен за пръв път през 1966 година от издателство " Народна просвета " в превод на Надежда Станева.

Обикновено се продават към 5000 екземпляра от романа годишно в Япония, само че в този момент той е номер 1 по продажби в огромните книжарници в страната.

Огромен растеж в продажбите на романа има и в най-тежко потърпевшите от ковид европейски страни - Италия, Испания и Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР