Рома победи с 2:0 РБ Залцбург и с общ резултат

...
Рома победи с 2:0 РБ Залцбург и с общ резултат
Коментари Харесай

Рома се справи с коравия Залцбург, Унион изрита Аякс

Рома победи с 2:0 Република България Залцбург и с общ резултат 2:1 се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. „ Вълците “ с лекост наваксаха минималното си закъснение от първия мач преди седмица, обърнаха, а по-късно затвориха мача в типичния жанр на огромния стратег Жозе Моуриньо.

Головете за Рома вкараха Пауло Дибала и Андреа Белоти в 33-тата и 40-ата минути. И двамата направиха доста мощен мач и бяха главната опасност за противниковата отбрана, дружно с бързия ляв бек Леонардо Спинацола.

От друга страна, гостите от Австрия тотално бяха обезвредени. Вратарят Руи Патрисио съвсем нямаше никаква работа, тъй като отбраната пред него играеше на извънредно високо равнище.

Унион Берлин се класира за осминафиналите на Лига Европа след победа с 3:1 като хазаин над Аякс. Първата среща в Амстердам приключи при нулево тъждество.

Германците поведоха от дузпа в 20-ата минута, осъществена от Робин Нохе. В 44-ата минута Юранович удвои след неточност на Руи. Кудус върна по брилянтен метод едно попадение за Аякс в 47-ата минута, само че единствено три минути по-късно Доеки възвърне задатъка на Унион от две попадения.

След първия четвърт час до положения пред двете порти. Все отново в 18-ата минута Унион получи дузпа за игра с ръка на Калвин Баси. Зад топката застана Робин Нохе, който бе прецизен, въпреки и с доста усложнения, откакто Херонимо Руи закачи топката, само че я мазета в гредата и оттова влезе в мрежата му.

Темпото доста спадна в идващите минути и до нищо забавно не се стигна чак до 42-ата минута, когато Аякс провежда добра офанзива, която приключи с попадение на Мохамед Кудус след добавка на празна врата. То обаче не бе прието поради засада.

Две минути по-късно Унион удвои задатъка си. Йосип Юранович нанесе нелош удар с левия крайник от границата на наказателното поле, а Руи бе извънредно неоснователен и след негова неточност топката попадна в мрежата му за повторно.

В 47-ата минута Аякс се върна в срещата. Стивън Бергвайн проби отляво и центрира по прелестен метод към наказателното поле към Мохамед Кудус, който бе безусловно пропуснат от бранителите на Унион и чукна топката напълно леко, само че задоволително, с цел да я прати в мрежата.

Мигновено Унион възвърне задатъка си от две попадения. След доста положително центриране от корнер на Йосис Юранович Данильо Доеки засече мощно с глава и не остави шансове за Херонимо Руи - 3:1.

В 60-ата минута Аякс имаше страховит късмет да понижи изоставането си, само че от извънредно преференциална позиция Мохамед Кудус не уцели вратата.

Унион успокои темпото и не даде изключително доста шансове на Аякс, който наподобява се бе предал и не съумя по никакъв метод да заплаши вратата на германците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР