Рома не изпуска курса на преследване на челото в Серия

...
Рома не изпуска курса на преследване на челото в Серия
Коментари Харесай

Рома комфортно приспа СПАЛ на Олимпико

Рома не изпуска курса на гонене на челото в Серия А. "Вълците " надвиха с 3:1 над новака СПАЛ и не престават да дишат във вратовете на челниците след началото на 15-ия кръг.

Момчетата от столицата взеха решение всичко на своя "Олимпико " единствено за едно полувреме. Те получиха стабилен бонус първоначално, когато беше изпъден Фелипе от състава на гостите, а след това Един Джеко и Кевин Строотман вкараха две попадения, с цел да убият интригата.

Малко след началото на втората част и Лоренцо Пелегрини се разписа, с цел да оформи класиката, а малко след неговото попадение Федерико Вивиани понижи разликата, само че нищо повече.

СПАЛ стартира мача много смело и дори имаше късмет да открие още в 4-та минута, само че Алберто Палоски прати топката настрана от вратата. И устремът на дребното отборче беше порязан още в 9-та минута.

Тогава Фелипе задържа за фланелката нахлуващия в наказателното поле Един Джеко и получи пряк червен картон. Това отприщи много положения в интерес на Рома и разумно скоро последва и гол.

Но първо Един Джеко и Стефан ел Шаарауи направиха два огромни пропуща, преди босненецът да открие резултата в 19-та минута. Тогава Ел Шаарауи пусна страховит пас през отбраната, с цел да откри съотборника си зад отбраната и той с прекрасен удар в далечния ъгъл на вратаря откри - 1:0.

Костас Манолас направи пропуск за "вълците " малко по-късно, както и Ченгиз Ундер. Но в 32-та минута нямаше кой да спре "джалоросите " по пътя им към втория гол. Тогава след удар от отдалеченост на Джеко топката беше избита от вратаря, само че беше уловена от Ел Шаарауи, който я пусна технично за Кевин Строотман и той с мощен шут щеше да скъса мрежата за 2:0.

До почивката Александър Коларов направи още един пропуск и в последна сметка тя пристигна с два чисти гола задатък за домакините. Малко след подновяването на играта обаче те взеха решение всичко с трети гол.

В 53-та минута Александър Коларов центрира съвършено от левия фланг и качи топката на главата на Лоренцо Пелегрини, който се разписа удобно за 3:0 и на процедура постави точка на разногласието.

Все отново СПАЛ стигна до почетно попадение. Още в идната офанзива Костас Манолас направи дузпа, като зад топката застана Федерико Вивиани. Неговият удар беше избит в горната греда от вратаря, само че топката се върна в него и при добавката този път не сбърка - 1:3.

До края на мача Рома имаше още три чисти шанса да направи успеха си и по-изразителна, само че Патрик Шик, Жерсон и Един Джеко не съумяха да намерят задачата и в последна сметка този резултат се резервира.

Така след тази развръзка "вълците " събраха 34 точки на четвъртото място, на четири зад водача Наполи. СПАЛ към момента е в зоната на изпадащите със своите 10 точки и може да падне даже до предпоследното място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР