Рома на носителя на два оскара Алфонсо Куарон и Фаворитката

...
Рома на носителя на два оскара Алфонсо Куарон и Фаворитката
Коментари Харесай

Гийермо дел Торо се завърна във Венеция като председател на журито

" Рома " на носителя на два оскара Алфонсо Куарон и " Фаворитката " на бързо изгряващия режисьор Йоргос Лантимос са днешните кино акценти на 75-тия фестивал във Венеция. С тези две заглавия започва многообразната селекция довечера. Ето и още от атмосферата на фестивала.

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо, който предходната година завоюва премия " Златен лъв " и " Оскар " за най-хубав филм с " Формата на водата ", тази година се завърна във Венеция като ръководител на журито.

В буйно слово на конференцията на журито той се разгласи за пълноправие на мъжете и дамите в Холивуд.

Той изрази задоволство, че тази година във Венеция има огромен прогрес в това отношение - журито се състои от 5 дами и 4 мъже, което поправя салдото от предходните години.

Освен звездите на киното, на Лидо - острова във венецианската лагуна, където по традиция се организира фестивала, е бил видян вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини.

Той е там като частен клиент. Президентът Серджо Матарела се отхвърли от наличие на откриването, спазвайки печал по починалите при рухването на моста в Генуа на 14 август.

Заради засилващите се всяка година ограничения за сигурност управляващите във Венеция оповестиха, че може да лимитират туристическия поток в града, да закриват или трансформират известните пешеходни направления.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР