Рома и Милан завършиха при резултат 1:1 на Стадио Олимпико“

...
Рома и Милан завършиха при резултат 1:1 на Стадио Олимпико“
Коментари Харесай

Два гола в продълженията хиксираха Рома и Милан

Рома и Милан приключиха при резултат 1:1 на „ Стадио Олимпико “ в дуел от 32-рия кръг на италианската Серия А. Чистите положения липсваха през целия дуел, като двата тима даже не съумяха да насочат прецизен удар към някоя от двете порти в постоянните 90 минути. „ Джалороси “ съумяха да шокират късно Милан посредством попадение в надълбоко в добавеното време на Тами Ейбрахам, само че „ росонерите “ отвърнаха посредством Алексис Салемакерс, с което избавиха точката.

След извоюваната точка Рома остава на 5-о място с актив от 57 точки, а „ росонерите “ са на 4-а позиция със същия актив, само че с по-добра голова разликата, откакто и в първия дуел двата тима приключиха наедно.
 
Двубоят стартира равностойно, а в 15-ата минута на старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо му се наложи да направи насилствена смяна, откакто Мараш Кумбула получи контузия. Защитникът бе сменен от Едоардо Бове.

Лоренцо Пелегрини проби в наказателното поле на Милан в 34-ата минута. Футболистът на Рома насочи удар отблизо разстояние, който обаче бе блокиран.

В шестата минута на добавеното време след центриране от корнер Фикайо Томори засече в наказателното поле, само че топката мина около левия непряк дирек на вратата, защитавана от Руй Патрисио.

Милан стартира по-активно второто полувреме. В 60-ата минута Алексис Салемакерс пропусна златна опция да открие резултата. След центриране в наказателното поле белгиецът засече от воле, само че топаката мина на сантиметри над напречната греда.

Оливие Жиру се свлече в наказателното поле на Рома на 82-рата минута, като играчите на Милан имаха искания за дузпа, само че такава не бе отсъдена.

В четвъртата минута на добавеното време по време на добре разгърната контраофанзива на „ джалороси “ Зеки Челик напредна с топката в крайници и навлезе към средата, след което продължи за Тами Ейбрахам, който се оправи с Пиер Калулу и с удар в долния десен ъгъл вкара победното попадение за Рома.

Майк Менян изсипа топката към наказателното поле на Рома в седмата минута на добавеното време. Там бранител на „ джалороси “ почисти, само че топката попадна в краката на Рафаел Леао, който шутира от лявото крило на втора греда, където Салемакерс засече във вратата, с цел да изравни резултата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР