Ролята на учителя при формирането на ценностна система у учениците“

...
Ролята на учителя при формирането на ценностна система у учениците“
Коментари Харесай

Ролята на учителя за изграждане на ценностите у учениците е фокусът на първото издание на Е-академия за 2023 година

„ Ролята на учителя при образуването на ценностна система у учениците “ - това е тематиката на първото за 2023 година издание на, която за трета поредна година поддържа и въодушевява българските преподаватели в провокациите на специалността. Онлайн срещата, част от самодейността на издателство Клет България стартира на 24 януари от 17:30 часа в, а преподавател в нея ще бъде професионалният трейнър Даниела Илиева. Участието искащ може да се записва.

Как се образува здрава ценностна система и по какъв начин може учителят да способства за построяването ѝ у ученика, кои техники и подходи в общуването дават най-бързи и устойчиви резултати за превъзмогване на бариерите сред поколенията? Това са единствено част от въпросите, на които проф. доктор Даниела Илиева ще отговори по време на дълго чаканата среща.

„ Учителят е индивидът, който постоянно прекарва най-вече време с ученика и има голямо въздействие върху образуването на личността му. Той от дълго време към този момент не е единствено учител по предмет или дисциплинираност. Той е наставник, фасилитатор и модел за подражателство в процеса на съзряване на младежите. Това е отговорност освен към класната стая и образователния предмет, а и към цялостното създаване на идващите генерации. “ Така тя разяснява тематиката на първото за 2023 година издание на Е-академия.

Проф. доктор Даниела Илиева е създател на голям брой публикации по тематиката за връзките сред преподавател и възпитаник, а в последната си книга – „ Управление на личностното развиване “ обръща особено внимание и върху себепознанието, триумфа и удовлетворението на хората в учебните заведения и университетите. Тя е професионален съветник по Бизнес етикет и интернационален протокол, сертифицирана от The European School of Protocol (Брюксел, Белгия), и сертифициран трейнър по Невро-лингвистично програмиране (НЛП) и Коучинг, акредитирана от Международната НЛП Асоциация и от Европейския консул по менторство и коучинг.

Целта на формата тази зима е да поддържа учителите в ежедневните компликации, през които минават в работата си. За да покрие задълбочено всички тематики, които учителите са показали като значими в предните издания, издателство Клет възнамерява и няколко изключителни сесии на Е-Академия, с които ще добави календара на ежемесечните срещи. Опитни експерти ще показват на учителите скъпи препоръки, потребни техники и образци за справяне с експанзията в учебно заведение, основаване на социално-емоционални умения у учениците, повишение концентрацията на младежите и усилване на връзката сред образователния материал и действителния свят, както и създаване на персонален престиж, справяне със напрежението в живота на учителя и други.

Е-академия започва в края на 2020 година, като досега са осъществени 17 издания, в които са взели участие над 3500 души. Сред гост-лекторите до момента са били имена като Мадлен Алгафари, Георги Тошев, Владимир Карамазов, Георги Господинов, Деси Стоянова и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР