Ролан Гарос ще се поучи от станалото покрай турнира Адриа

...
Ролан Гарос ще се поучи от станалото покрай турнира Адриа
Коментари Харесай

Ролан Гарос ще се поучи от грешките на Adria Tour

" Ролан Гарос " ще се поучи от станалото около шампионата " Адриа тур ", проведен на Новак Джокович. Това съобщи шефът на откритото състезание на Франция Ги Форже.

Сърбинът беше подложен под огромно напрежение и рецензии поради куп позитивни проби за ковид COVID-19 след събитието в Белград. Сред инфектираните бяха той и брачната половинка му Йелена, българинът Григор Димитров, както и други тенисисти и представители на щабовете им.

" Ролан Гарос " беше отсрочен и се чака да стартира на 27 септември. Организаторите обмислят да пуснат аудитория до 60% от потенциала на оборудванията.

Според Форже няма по какъв начин във Франция да бъдат повторени грешките от " Адриа тур ". " Може би някои бяха прекомерно уверени там. За благополучие никой не пострада в действителност, само че даже и единствено няколко случая са прекомерно доста. Ние желаеме да избегнем това, колкото можем ", съобщи той.

Форже сподели, че би трябвало да се работи доста внимателно.

Франция последователно стартира да отпуска ограниченията, само че в последните дни има по над 500 случая на инфектирани на ден. Местната федерация по тенис чака към 20 000 души дневно за дуелите в първата част на шампионата и към 10 000 на ден за последните два дни.

dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР