Рокадите на властта стигнаха и до АЕЦ Козлодуй. Във вторник

...
Рокадите на властта стигнаха и до АЕЦ Козлодуй. Във вторник
Коментари Харесай

Служебният кабинет изчегърта и ръководството на АЕЦ "Козлодуй"

Рокадите на властта стигнаха и до АЕЦ " Козлодуй ”. Във вторник са били заменени двамата от шефовете в централата Наско Михов и Александър Николов, написа capital.bg. Рокадата е следващата от дългата серия сходни на кабинета на Гълъб Донев.
 
В случая, с решение от 23 август на Българския енергиен холдинг, чийто принципал е министърът на енергетиката (сега Росен Христов), са отстранени изпълнителният шеф Наско Михов и неговия заместител Александър Николов. Те бяха назначени още по времето на ГЕРБ и нито предходните две служебни държавни управления, нито това на Кирил Петкова предприе стъпки за промяна.
 
По закон рокади са вероятни единствено след провеждането на конкурс, само че кабинета на Гълъб Донев към този момент доста пъти сподели, че няма желание да съблюдава това предписание.
 
Така, официално до провеждането на конкурс, са назначени двама нови членове на борда на шефовете на нуклеарната централа. Това са Георги Кирков и Андрей Красночаров.
 
Вписването на измененията е подадено в Търговския указател и изчаква 3-дневния период за обработка. Досегашните шефове Михов и Николов обаче обявиха пред изданието, че ще апелират освобождението си.
 
Кои са новите шефове на АЕЦ-а
Досега Кирков беше зам.-кмет на община Козлодуй, само че преди този момент е бил шеф " Икономика и финанси " в нуклеарната централа, като е бил уволнен точно от Михов.

Кирков е бил шеф на " Интерприборсервиз " през 2016 година В това сдружение акционери са АЕЦ " Козлодуй ", Фонд за държавната благосъстоятелност на Украйна, украинската компания Черновецка корпорация електроавтоматика и съветското сдружение " АД Електромонтаж ". На 15 юли тази година " Интерприборсервиз " е подало иск за оповестяване в неплатежоспособност поради задължения от над 500 хиляди лв..
 
Другото предопределение - Андрей Александрович Красночаров, няма присъединяване във компании. Той е бил основен монтьор за осъществяването на ремонтите в АЕЦ " Козлодуй ". През 2016 година той е взел участие в задача на съветската АО " Атомэнергоремонт " за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO).
 
Печалбата преди налози и лихви на АЕЦ " Козлодуй " за първите шест месеца на 2022 година надвиши сбора от облагите на сдружението за задачите предишни две години (2020 година и 2021 г.), т.е. за интервал от 24 месеца. 
 
Високите цени на електрическата енергия изстреляха високо финансовите достижения на атомната централа за второ следващо тримесечие тази година. Само в границите на полугодието EBITDA за първи път допира 2 милиарда лева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР