Рок певецът Стив Лудвин си инжектира змийска отрова от 30

...
Рок певецът Стив Лудвин си инжектира змийска отрова от 30
Коментари Харесай

Човекът, който си инжектира змийска отрова

Рок артистът Стив Лудвин си инжектира змийска отрова от 30 години. През последните 30 години Стив Лудвин организира спорната си процедура да събира отрова от разнообразни отровни змии и да я гълтам и да се инжектира с нея.

Змийската отрова е комплициран коктейл от протеини и пептиди. Различните змии имат друга отрова и всяка от тях може да има друг резултат върху човешкото тяло, от мъчителна болежка до дълготрайно раздробяване на тъканите и даже гибел.

Виж Още:

Но все пак в продължение на близо 30 години Стив си инжектира змийска отрова от чисто любознание, макар че получава голям брой предизвестия от откриватели и медицински специалисти, че тази процедура е извънредно рискова и може да заплаши живота му.

Идеята да се инжектира отрова – а точно за самоимунизация – пристигна при Лудвин след среща с Бил Хааст на 10-годишна възраст.

Стив взема решение да се подложи на този опит и той пие и си инжектира отрова от някои от най-смъртоносните змии.

От 1948г. Хааст организира имунизационна стратегия, в която изследва дали може да построи имунитет против змийска отрова, карайки един млад Лудвин да се замисли дали личното му излагане на дребни количества отрова в последна сметка може да докара до отбрана против тяхната отрова.

Стив Лудвин – индивида който пие и си инжектира змийска отрова

През последните няколко десетилетия Лудвин си поставял единствено по една инжекция на всеки няколко месеца. Той управлява това само начинание с убеждението си, че инжекциите освен ще доведат до имунитет, само че ще подобрят здравето му и ще го накарат да се усеща по-млад – макар че няма доказателства в научната литература в поддръжка на неговата доктрина.

Нова форма на анти-отрова

Много здравни специалисти и организации дефинират ухапванията от змии като подценяван проблем на публичното здраве. Най-малко 100 000 души умират годишно от ухапвания от змии, а още 300 000 са трайно обезобразени, според Световната здравна организация.

През 2010г. един от водещите международни производители на анти-отрова, Санофи Пастьор, приключи производството на главната си анти-отрова заради „ внезапен спад в поръчките и липса на видимост за бъдещото развиване на търсенето “, се казва в изказването им.

Оттогава цената на сходни медикаменти нараства, което значи, че хората в разрастващите се страни, където се срещат най-вече ухапвания от змии, или не могат да намерят тези медикаменти, или не могат да си ги разрешат.

По подигравка на ориста Стив е на прага на нещо монументално, създаването на анти-отрова, получена от индивида, която евентуално може да избави хиляди човешки и скотски животи.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР