Рок групата „Куийн“, американската соул певица Даяна Рос и Сам

...
Рок групата „Куийн“, американската соул певица Даяна Рос и Сам
Коментари Харесай

Грандиозен фест за юбилея на кралица Елизабет Втора

Рок групата „ Куийн “, американската соул певица Даяна Рос и Сам Райдър, който показа Англия на „ Евровизия 2022 “, ще бъдат основните звезди на минифестивал, отдаден на 70-годишнината от ръководството на кралица Елизабет II, съобщи БГНЕС.

Би Би Си разгласи програмата на събитието, което ще се състои в центъра на Лондон.

Британско-шведската певица Мейбъл, американската певица Алиша Кийс, италианският тенор Андреа Бочели, немският композитор Ханс Цимер и други известни музиканти също ще излязат пред 22 000 души пред Бъкингамския замък. Освен това на сцената ще бъдат показани музиката и хореографията на композитора Андрю Лойд Уебър. Двучасовата стратегия ще включва и авансово записано осъществяване на Елтън Джон, който съгласно Би Би Си няма да може да участва персонално на концерта заради натоварения си график на европейското му турне.

Очаква се писателят Стивън Фрай, телевизионният водещ и естественик Дейвид Атънбъро, някогашният капитан на британския футболен тим Дейвид Бекъм и тенисистката Ема Радукану да поздравят Нейно Величество по време на фестивала.

Концертът ще бъде открит от група „ Куийн “, която ще свири с вокалист американския артист Адам Ламбърт. През 2002 година Kогато Обединеното кралство чества 50-годишнината от възкачването на Елизабет II на английския трон, членът на групата Брайън Мей извършва английския народен химн „ God Save the Queen! “ на електрическа китара, до момента в който стои на покрива на Бъкингамския замък.

Известният китарист загатна, че този път публиката може да чака още по-впечатляващ номер.

Концертът ще бъде закрит от 78-годишната Рос, която не е изнасяла концерти в Обединеното кралство от десетилетие и половина.

Платинен празник

По-голямата част от тържествата по случай платинения празник (70 години) от ръководството на Елизабет II, както и 96-ия рожден ден на монарха тази година, са планувани за юни тази година. Първият календарен уикенд на месеца ще бъде допълнен от два празнични уикенда, които ще стартират на 2 юни с обичайния церемониал и оръжеен залп по случай формалния рожден ден на кралицата.

На 3 юни в катедралата „ Сейнт Пол “ ще бъде отслужена работа в чест на Нейно Величество за седемте десетилетия работа на нацията.

Концертната стратегия няма да се лимитира единствено с осъществявания до Бъкингамския замък. Звезди като Ед Шийрън и Клиф Ричард ще свирят за лондончани. Ще има кралски конни надбягвания и приеми. Кулминацията на тържествата ще бъде церемониал с 10 000 души, в това число известни персони, който е плануван за 5 юни.

Шествието ще стартира с камбанен звън на камбаните на Уестминстърското абатство, откъдето хората ще се насочат към Бъкингамския замък.

В центъра на шествието ще бъде златната кралска карета, която за финален път е била показана обществено преди две десетилетия. Каретата, основана през 1762 година, е употребена от монарси при значими мотиви, в това число при коронацията на актуалната кралица на 2 юни 1953 година, само че този път Елизабет II няма да бъде в нея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР